Varkenswangetjes zijn weer helemaal terug in de keuken. Natuurlijk kan je dit recept ook maken met gewoon stoofvlees (runds-, of varkens-, of een mengeling van beide), maar als je eenmaal de zachte varkenswangetjes hebt voelen smelten op je tong, is de keuze snel gemaakt. Hier is mijn eenvoudige versie van deze Vlaamse klassieker.
Voor 4:
300 gr sperziebonen (eventueel)
1 snede peperkoek
1 Knorr bouillonketeltje Vlees
1 eetlepel stoofvleeskruiden
Stoof de uien aan in een stoofpot.
Bak ondertussen de varkenswangetjes aan in boter in een hete braadpan. Werk met porties zodat het vlees goed bruin bakt. Haal het gebakken vlees uit de pan en doe ze bij de uien in de stoofpot.
Laat nu alles sudderen op een laag vuur voor ongeveer anderhalf uur.
Tip 1: Vandaag werkte ik met (grof) rozijnenbrood met mosterd en een scheut Vincotto al peperoncino. Zeer lekker. Dat is het leuke aan koken. Eens je het principe door hebt, kun je je eigen inspiratie volgen.
Tip 2: Je kan ook sperziebonen toevoegen aan dit stoofpotje. Kook de bonen beetgaar en giet af. Breek ze in twee en voeg ze toe aan de stoofpot op het einde van de gaartijd. Als je het stoofpotje een nachtje laat rusten, altijd beter voor de smaak van een stoofpotje, kan je de sperziebonen gerust 's anderendaags toevoegen, bij het opwarmen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.