Konijn met pruimen in een tajine. Het lijkt wel de combinatie van een Vlaamse klassieker en de Marokkaanse keuken. Ik volgde voor dit recept vrij getrouw de instructies van het boek Kookschool, de klassiekers. En dat viel zeer goed in de smaak. Toch zou ik bij een volgende keer het konijn eerst inwrijven met een mengsel van olijfolie en ras-el-hanout, aanbraden in de tajine of in een aparte braadpan, en dan verder het recept volgen.
1 konijn, in stukken
12 pruimen
2 à 3 olijfolie
3 uien, fijngesnipperd
1 x 4 cm gember , geschild en geraspt
1 tl paprikapoeder
2 tl ras el hanout
1 mespunt saffraandraadjes
1 kaneelstokje
zout en peper
6 gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
1 à 2 el honing
6 takjes koriander , fijngesneden
6 takjes platte peterselie, fijngesneden
Week de pruimen in 750 ml warm water.
Leg het vlees in de tajine en schenk het weekwater van de gedroogde pruimen erover. Voeg de olijfolie en de uien toe. Schil en rasp de gember en voeg toe. Voeg paprikapoeder, ras el hanout, saffraan en het kaneelstokje toe. Breng alles langzaam aan de kook, draai het vuur laag en breng op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de tajine en laat minstens 1 uur zachtjes stoven. Voeg de pruimen en de tomaten toe en laat 15 minuten stoven. Voeg vervolgens de honing toe en laat 10 minuten stoven zonder deksel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Strooi er voor het serveren de fijngehakte peterselie en koriander over en serveer met couscous.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.